Herman van Veen als onderwerp voor het Appeltern Tuinenfestival 2018!

De editie 2018 van het Tuinenfestival Appeltern is anders van karakter. Aan de deelnemende ontwerpers, kunstenaars of vormgevers is gevraagd op een eigen en originele manier een aspect uit de persoonlijkheid of een activiteit van de hoofdpersoon uit te werken in een tuinontwerp. Daarvoor is een boeiend en veelzijdig individu uitgenodigd die centraal staat. In een gezamenlijke ontmoeting met de deelnemers heeft deze protagonist vragen beantwoord die hem persoonlijk gesteld zijn.

Festivaltuin Buro Floris 2018

Afgelopen jaar heb ik met heel veel plezier een festivaltuin mogen ontwerpen voor het tuinenfestival Appeltern met als thema Herman van Veen. Zijn veelzijdigheid als artiest en zijn tomeloze energie en betrokkenheid als mens gaf een grote veelzijdigheid als uitgangspunt.

Waar dan te beginnen, welk onderdeel van Herman van Veen als mens en artiest als uitgangspunt te nemen? Daarbij ben ik vooral op mijn gevoel afgegaan, uit het gesprek dat wij als ontwerpers hebben mogen voeren met Herman van Veen en de veelzijdigheid van zijn werk, het vertrouwen dat elke losse zin, elke gedachte en elk los beeld of woord datgene wordt wat het hoort te zijn kwamen voor mij twee woorden naar boven: Vertrouwen en Intuïtie.

Op deze twee woorden, Intuïtie en Vertrouwen heb ik het ontwerp voor de festivaltuin gebaseerd.
In het werk van Herman van Veen is over elk detail nagedacht. Dit vind ik ook heel belangrijk bij de uitvoering van mijn ontwerpen. Voor de aanleg van de festivaltuin heb ik Michiel van Oorschot van Rondom Tuinen benaderd, wij werken regelmatig samen in diverse projecten en in rondom Tuinen heb ik een bedrijf gevonden dat hetzelfde oog voor detail en precisie in de uitvoering heeft als Herman van Veen in zijn werk en ik in mijn ontwerpen. In samenwerking met Michiel van Oorschot is de festivaltuin met de grootse zorg en aandacht aangelegd.

Alle festivaltuinen die dit jaar zijn aangelegd met als thema Herman van Veen, worden op geanimeerde wijze vertegenwoordigd door een ambassadeur.

© burofloris.nl