Stadstuin in centrum Utrecht

Een stadstuin als ultieme plek om te ontspannen

Voor deze tuin op het noorden heb ik de volledige vrijheid gekregen om alles tot in de puntjes te mogen ontwerpen. Een prachtige uitdaging!

Voor deze tuin heb ik gebruik kunnen maken van materialen die voor mij precies die rustige, ruimtelijke en sobere chique uitstraling geven die hier gewenst was. Een combinatie van een fluweelzachte pure betonnen tegel en duurzaam hardhout.

Om extra dimensie te geven aan deze kleine stadstuin is er een zitkuil ontworpen, met plantenbakken en een zwevende bank van padoek. Hierdoor zit je omgeven door groen.

De achtertuin loopt in een wat scheve punt weg, op deze plek heb ik de berging ontworpen met een kleine overkapping. Deze is afgewerkt met smalle (met rhombus profiel) latten van padoek, die overgaan in de vlonder. Ook de traptreden van de zitkuil zijn afgewerkt met dezelfde latten van padoek.

Tevens is de gevel van de keuken afgewerkt met gevelbekleding van padoek. Alles in de tuin komt op deze manier bij elkaar.

De voortuin met trampoline is bedoeld als speelplek voor de kinderen met, maar wel zodanig dat het ook een fijne plek is voor de ouders om te genieten van bijvoorbeeld een kopje koffie in de ochtendzon.

© burofloris.nl