Werkwijze van Buro Floris

Het stappenplan uitgelegd

Van idee tot tuin. Van offerte tot realisatie. Om het beste uit uw tuin te halen, werk ik niet alleen. Daarvoor werk ik met vooraanstaande hoveniers en andere vakmensen die mijn liefde voor groen delen. Samen zetten we alle onmisbare stappen om uw droomtuin werkelijkheid te laten worden.

Kennismaking

Mijn 1e bezoek is geheel vrijblijvend. Tijdens dit bezoek bekijken we samen uw tuin, buitenruimte of bouwtekening en bespreken we uw smaak, wensen en budget. Ik vertel u ook graag meer over mijn filosofie en werkwijze.

De eerste schetsen

Tijdens mijn 2e bezoek bespreken we een of meerdere schetsen. Ik schets een beeld van de tuin die ik voor ogen heb, de vormgeving en het samensmelten van de verschillende functies die uw tuin moet hebben.

Definitieve ontwerp en beplantingsplan

Het definitieve ontwerp is klaar. Uw droomtuin staat op papier. Nu komen ook materiaalkeuze, bestrating, verlichting en beplanting aan de orde. Een goed beplantingsplan zorgt ervoor dat een tuin elk jaar mooier wordt.

Uitvoering en onderhoud

Wilt u het ontwerp zelf uitvoeren of wilt u het liever laten doen? Ik laat u de keuze.

Onderhoud

Na een jaar kom ik nog eens bij u langs. Is de tuin naar wens? Hoe heeft u de tuin? Wat betreft onderhoud en eventuele kleine aanpassingen, geef ik u dan graag enkele tips mee.