Tuin met muzikale spanning

– een ode aan Herman van Veen

Buro Floris tuinontwerp | Jorine Boogaard

—-

Tuinontwerp

Beplanting

Appeltern

Buro Floris tuinontwerp | Jorine Boogaard

Het Tuinenfestival Appeltern had een bijzondere insteek. De ontwerpers, kunstenaars en vormgevers moesten een karaktertrek of activiteit van de hoofdpersoon verwerken in een tuinontwerp. Die hoofdpersoon was Herman van Veen. Tijdens een ontmoeting met de deelnemers beantwoordde de protagonist hun vragen. Daaruit leidde Jorine drie dingen af die ze als uitgangspunt zou gebruiken:

  • zijn veelzijdigheid als artiest
  • zijn tomeloze energie
  • zijn betrokkenheid als mens

Intuïtief en gedetailleerd

“Ik ben vooral op mijn buikgevoel afgegaan”, vertelt Jorine. “Uit het gesprek dat ik met Herman van Veen had, bleven twee sleutelwoorden nazinderen: vertrouwen en intuïtie. Elke zin, elke gedachte en elk beeld was precies wat het hoorde te zijn. Mijn ontwerp voor de festivaltuin was dan ook op die eigenschappen geënt.”

“Herman denkt in zijn werk over elk detail na. Ook in mijn ontwerpen en de uitvoering ervan, speelt die aandacht voor details een grote rol. Voor de aanleg vertrouwde ik op Michiel van Oorschot van Rondom Tuinen. We werken regelmatig samen in uiteenlopende projecten. Rondom Tuinen gaat altijd met veel precisie aan de slag, zo ook in deze opdracht. We hebben de krachten gebundeld om van de festivaltuin een ‘wilde’ parel te maken.

Bont en boeiend

Net zoals Herman van Veens artistieke loopbaan veel paden heeft, vertoont Jorines ontwerp voor de festivaltuin vele facetten. We zien organische vormen, ietwat grillig en rijkgeschakeerd. Ook verrassende perspectieven, een spel van hoog en laag, een mix van delicaat en uitbundig.

Een veelheid aan texturen en tinten wisselt elkaar af. De natuur krijgt bijna vrij spel – slechts met zachte hand georkestreerd. Een bonte compositie waaruit veel gevoel spreekt, net zoals dat geldt voor Hermans oeuvre.

Buro Floris tuinontwerp | Jorine Boogaard

© burofloris.nl

Wil je ook zo’n mooie tuin?

Bel direct
06 526 89 095

Of mail naar
jorineboogaard@burofloris.nl

Buro Floris tuinontwerp | Jorine Boogaard