Over Buro Floris

Jorine Boogaard | tuinarchitect | landschapsontwerper

Mijn naam is Jorine Boogaard, gepassioneerd tuin- en landschapsontwerper. Ik ontwerp exclusieve tuinen en combineer daarbij een duidelijke filosofie met een vakkundig oog voor detail. Mijn ontwerpen zijn dan ook meer dan een paar mooie, bij elkaar passende lijnen op papier. Ik wil bijzondere tuinen maken, verrassende buitenruimten waar mensen zich thuis voelen. Waar ze trots op zijn.

Ik ben altijd op zoek naar datgene dat uw tuin uniek maakt. Dat kunnen lijnen, stijlen, materialen en persoonlijke voorkeuren zijn, maar ook de mensen, de omgeving en het huis of (bedrijfs)pand horen daarbij. Van fraaie dakterrassen en moderne stadstuinen tot luxe villatuinen. Ieder exclusief tuinontwerp van mijn hand is uniek en passend bij de opdrachtgever.

OVER FLORIS

Na de geboorte van mijn zoon Floris werd ik uitgedaagd om anders naar de wereld te kijken. Zachter. Want Floris werd geboren met een verstandelijke beperking. Zijn komst was ingrijpend. De intensieve verzorging van Floris vroeg om momenten van rust. Een plek waar ik kon opladen, waar ik nieuwe energie en ideeën kon opdoen.

Mijn tuin werd een toevluchtsoord voor als mijn geest even was overbelast. Op die manier ontstond – steeds vaker – mentale ruimte om weer te genieten van het leven.

Het werd mijn missie in het leven: tuinen ontwerpen vanuit de filosofie dat groen invloed heeft op je gevoelens en emoties. Een tuin moet inspireren om jezelf te kunnen zijn en moet in harmonie zijn met het huis en haar bewoners. Je moet er kunnen doen wat je wilt; ontspannen, tuinieren of juist spelen met de (klein)kinderen.

Ook voor Floris ontwierp ik een tuin. Dat was jaren later, toen hij al niet meer thuis woonde. Het is een plek geworden die prikkels dempt en die hem en zijn huisgenoten een fijne plek geeft waar ze kunnen spelen en springen.

En daarin schuilt mijn kracht: ik zoek naar de aansluiting bij ieders belevingswereld. Dat doe ik steeds opnieuw, in elk ontwerp. Van strakke lijnen tot weelderige beplanting. Als het maar past bij wie jij bent. Uniek en altijd verassend – net als mijn Floris.