Over Buro Floris

Jorine Boogaard | tuinarchitect | landschapsontwerper

Een exclusieve tuin, ontworpen vanuit een duidelijke visie, met veel oog voor detail en afstemming op uw belevingswereld. Dat is wat u mag verwachten van mij, Jorine Boogaard, bezieler van Buro Floris.

Ik behaalde een diploma Tuinarchitectuur en volgde daarna een post-hbo-opleiding Stadse Landschappen aan de Hogeschool van Utrecht. Sinds 2007 leg ik mij met hart en ziel toe op tuin- en landschapsontwerp voor wie op zoek is naar een buitengewone buitenruimte. Een plek waar u graag en veel vertoeft. Waar u de dagelijkse sleur van u afschudt.

Meer dan mooi

Mijn ontwerpen gaan verder dan het puur esthetische. Een mooie, harmonieuze tuin is één ding; de beleving nog iets heel anders. Om zeker te zijn dat uw tuin weerspiegelt wie u bent en waar u van houdt, luister ik naar uw wensen en pas ik een heldere werkwijze toe.

Het spreekt voor zich dat ik mijn creativiteit graag vrij spel geef. Met respect voor uw wensen en voorkeuren en met een groot inlevingsvermogen.

Beleving

Er zijn ‘pronktuinen’, ontworpen om gezien te worden. En er zijn ‘belevingstuinen’ gericht op emoties, een prikkeling van de zintuigen, een ontsnapping uit het jachtige leven. Ik geef de voorkeur aan het tweede type. Daar zitten mijn eigen ervaringen voor iets tussen.

Mijn zoon Floris werd geboren met een verstandelijke beperking – een ingrijpende gebeurtenis die mij uitdaagde om anders naar de wereld te kijken. Zachter. Ik had nood aan een plek om op te laden, te bezinnen, ideeën op te doen.

In die ervaring schuilt mijn kracht: ik zoek én vind aansluiting bij uw leven. Zo heeft uw tuin een heilzaam effect en vindt u er datgene wat u zoekt.

Voor de ene is dat rust en ontspanning, voor de andere spel en dynamiek. Ik stem mijn ontwerp hoe dan ook af op wat u nodig hebt. Dat maakt mijn werk zinvol. Dat maakt uw tuin uniek.

In de prijzen

Bijzondere opdrachten en prijzen gewonnen door Buro Floris

Elke ontwerper, zelfs diegene die zijn buikgevoel volgt en geen eer nastreeft, wordt toch graag ‘erkend’ voor zijn werk. Ik ben dan ook trots dat mijn ontwerpen weleens in de prijzen vallen, of worden getoond op bijzondere gelegenheden.

  • Tuinenfestival 2018 – Herman van Veen – Appeltern
  • Gouden Potlood 2012 – Buro Floris won, samen met ontwerperscollectief Jardin Vitale, de prijs voor meest inspirerende tuinontwerp op het tuinenfestival van Appeltern
  • Winnaar ontwerpwedstrijd 2014 – Museumpassage Apeldoorn