Hilversum

Krachtig en weelderig

Voor het ontwerp van deze villatuin in Hilversum kreeg Jorine carte blanche, op enkele richtlijnen na: veel kleur, een optimale ruimtebenutting en toekomstbestendigheid.

Een van de grootste uitdagingen was om de vele hoogteverschillen op te vangen. De oplossing: grote betontegels, consequent herhaald in andere elementen zoals de traptreden.

De overheersende sfeer is rustig en ruimtelijk, al toont het groen zich van zijn uitbundige kant. De botanische diversiteit – een mix van 30 procent vaste planten en 70 procent siergrassen – verzekert een levendig, afwisselend beeld doorheen de seizoenen. De overvloedige natuurpracht is bovendien perfect gedoseerd in verhouding tot de ‘harde elementen’ in beton, klinkers en bamboe.

Om huis en tuin op elkaar af te stemmen, werd veel aandacht besteed aan de kleur- en materiaalkeuze. Zo vormen architectuur en buitenruimte een harmonieus geheel. Ook over de verlichting werd grondig nagedacht. We zien subtiele up- en downlighters op de muren van het terras, prikspotjes die de grassen uitlichten, en grondspots die de bomen in de schijnwerpers zetten.

“Het vertrouwen van de bewoners was zo groot dat ze alles uit handen durfden te geven”, vertelt Jorine. “Carte blanche krijgen is fijn. Zonder al te veel sturing of bijsturing van de klant, kun je wat meer lef tonen. Hen verrassen ook, met keuzes die ze zelf wellicht niet zouden maken.”

Het resultaat is een typische ‘Jorine Boogaard-tuin’: modern vormgegeven, met veel sfeer en een uniek thuisgevoel. Tegelijk sluit de realisatie op alle vlakken aan bij de levensstijl en persoonlijkheid van de bewoners.

© burofloris.nl