Vrolijke charme, subtiele luxe

Rust, ruimtelijkheid en ingetogen weelde overheersen in deze Utrechtse stadstuin, een plek om te onthaasten in alle privacy. De opdrachtgevers gaven mij carte blanche – zowel een voorrecht als een uitdaging.

Het ontwerp benut elke vierkante centimeter van de ruimte en is maximaal afgestemd op de woning. Dat zie je aan de overeenstemming van kleuren, materialen en uitstraling. Een mooi voorbeeld daarvan: padoek als terugkerend element in de gevelbekleding, overkapping, plantenbakken, traptreden en zwevende bank. Het vele hout schept een warme sfeer en combineert mooi met de fluweelzachte looks van de betonnen tegels.

Ook geometrische vormen dragen bij tot de krachtige uitstraling van het ontwerp, zoals de smalle latjes versus tegels in uiteenlopende formaten. Hoewel er geen traditionele graszone is voorzien, oogt de tuin toch natuurlijk en groen. Dankzij een veelheid aan planten en bloemen in diverse tinten, texturen en hoogtes.

Ondanks de relatief beperkte oppervlakte biedt deze tuin zijn bewoners volop ruimte om gezellig te tafelen en ontspannen. De aankleding is vrolijk, comfortabel en een tikje eigenzinnig. Dit is groots genieten op een kleine plek die aan alle wensen van het gezin tegemoetkomt.

© burofloris.nl