Villatuin met vakantiegevoel

Deze ruime achtertuin bij een witte villa was gedateerd. Omdat de tuin breder is dan diep, leek hij een stuk kleiner dan hij in werkelijkheid is. De uitdaging: het perceel optisch vergroten, de ruimte beter benutten en meerdere speel- en ontspanningsplekjes voorzien voor het hele gezin.

Jorine tekende een ontwerp met veel beplanting dicht bij het huis en een grote graszone wat verderop – een slim trucje om het dieptegevoel te vergroten. Op het terras bij de woning is het heerlijk tafelen en loungen, met een weids uitzicht op de tuin en het zwembad. Daar werd nog een tweede terras aangelegd om languit te genieten na een duik in het water.

Voor de verharding werden sobere, grijze natuurstenen gebruikt. Het frisgroene gras en de bloemrijke borders komen zo nog beter tot hun recht. Aan de zijkant en achterin de tuin zorgen hoge bomen voor privacy. Ze geven de tuin ook een mature uitstraling, een haast ‘bosrijk’ gevoel. Het heldere zwembadwater vormt dan weer een mooie streep blauw te midden van al dat groen.

De ouders ervaren hier een vakantiegevoel, maar ook aan de kinderen is gedacht. Er is volop ruimte om te ravotten. Tussen de hoge bomen staat een robuust speeltuig dat zich prima thuisvoelt in dit decor. Moe van al dat spelen? Vlij je neer in de hangmat en droom weg bij zoveel natuurlijk moois.

© burofloris.nl