Sfeervolle luxe en opvallende waterpartij

Herenhuis tuin met allure

Het langwerpige perceel bij dit herenhuis in Hoorn kreeg een ontwerp dat de rechtlijnigheid ‘breekt’ en visueel interessant maakt. Je blik wordt in de diepte geleid door een lang pad in duurzaam hardhout en beplanting langs weerszijden van de erfscheiding. De horizontale plaatsing van de planken laat de tuin dan weer breder lijken.

Centraal bevindt zich een prachtige koivijver die tegelijk blikvanger en rustpunt is. De strakke uitvoering van de vijver wordt verzacht door de houten stronk die uit het water opdoemt. Ook de sobere kleuren van de materialen – beton en hardhout – dragen bij tot een sereen gevoel.

Bij mooi weer is het optisch zwevende terras met robuuste pergola de favoriete zitplek van de bewoners. Het weerbestendige buitensalon nodigt uit tot urenlang gemoedelijk genieten. Is het wat frisser? Dan neem je plaats onder de overkapping bij de woning. Een kloeke buitenhaard in cortenstaal zorgt voor weldoende warmte. Langs beide zijden van de haard is er veel plek om hout te stapelen. Een handige en esthetische oplossing die mooi past bij de rest van het ontwerp.

De beplanting is overwegend groen met fleurige accenten in bordeaux, roze en paars. Om een hoogtegevoel te creëren, werden er klimplanten aangebracht langs de muren en de palen van de pergola.

In dit ontwerp worden hoogte, breedte en diepte mooi ingevuld. De kwalitatieve materialen en het doordachte lichtplan geven het geheel allure.

Elmer van Veen tuinen zorgde voor de zeer kundige aanleg, terwijl Brian Bing instond voor de aanleg van de koivijver.

© burofloris.nl